Масло Моною де Таїті склад, застосування, корисні властивості


Моною з таитянского мови перекладається як «священне масло». Gardenia Taitensis - це квітка, який відомий своїми цілющими здібностями і є головним складовим для приготування масла Моною де Таїті.


Квітка цей, коли цвіте, нагадує велику зірку. Росте він на невеликих кістках, які покриті темно-зеленими лощені овальними листочками. Одна з переваг цієї рослини - чудовий аромат. Завдяки унікальним і винятковим властивостям Gardenia Taitensis, полінезійці без краплі сумніву взяли його за основу Моною де Таїті. На спеціальних плантаціях робочі збирають руками ніжні молоді бутони. Стеблинки дбайливо відокремлюють від бутонів, щоб при введенні в кокосове масло не потрапляли сторонні тіла, наприклад, пігменти і хлорофіл.

{LikeAndRead}


Щоб отримати рафінована кокосова олія, яке потім використовують для екстракції Моною де Таїті, особлива увага приділяється кліматичних умов вирощування кокосів. Практично цілий рік мають бути хороші погодні умови і грунт на коралових островах має бути забезпечена мінералами, а такі місця знаходяться далеко не скрізь. Їх можна знайти тільки в деяких куточках земної кулі.

Як виробляють масло Моною де Таїті?


Зараз у Французькій Полінезії виробляють масло Моною де Таїті традиційним способом. Якщо виробляти натуральним способом це масло, то воно збереже в собі всі органолептичні властивості. У рафінована олія першого пресування вводять тільки молоді бутони Gardenia Taitensis, які ще не розкрилися, і тільки протягом 24 годин після їх збору.

Хімічний склад


У маслі Моною де Таїті міститься дев'ять відсотків ненасичених жирних кислот. Його постачають і в чистому? і в ароматизированном солодкими полинезийскими ароматами вигляді. Застосовують його окремо і додають в інші косметичні засоби. Бутони Gardenia Taitensis містять ефірну олію, яка насичено складними ефірами (метілсіліцілатом), спиртами (бензиловим алкоголем) і терпенових спиртами (ліналол), а також володіє оздоровлюючим і пом'якшувальною шкіру дією.

Корисні властивості

  1. Захищає шкіру від зовнішніх впливів.
  2. Зміцнює і оздоровлює волосся, надає їм природний блиск.
  3. Пом'якшує і живить шкіру.
  4. Робить шкіру більш еластичною гладкою і щільною.

Застосування в косметиці:

  1. Для виготовлення кремів, що нормалізують обмінні процеси в шкірі.
  2. Для догляду за ніжною шкірою шиї і повік.
  3. Для зволоження і живлення шкіри.
  4. Для відновлення роздратованою і пересушеної шкіри.
  5. Для відновлення пошкоджених і сухого волосся.
  6. Для позбавлення від лупи.
  7. Для виготовлення косметичних засобів до та після засмаги.
  8. Для захисту шкіри обличчя від сонячних променів.
  9. Для виготовлення дитячої косметики - підходить навіть для самої ніжної і гіперчутливої шкіри.
  10. Для догляду за сухою шкірою, яка втратила тонус і еластичність.
  11. Для зняття статичної електрики волосся і полегшення розчісування.
  12. Для лікування посічених і пошкодженого волосся, для приготування зміцнювальних і відновлюють ополаскивателей або бальзамів.

Вже багато людей традиційно використовують масло Моною де Таїті в косметичних цілях для приготування багатьох засобів по догляду за тілом, особою і волоссям.

Використовуйте таке масло як маски-кондиціонера для волосся. Вам потрібно трохи теплого масла нанести на кінчики пальців і втерти в шкіру легкими масажними рухами. Волосся загорніть плівкою, а зверху рушником. Через півгодини вимийте голову з шампунем.

У Spa салонах масло Моною - це найголовніше масажне масло на Таїті і на її островах. Завдяки легкому казковому запаху кожна людина може розслабитися і насолодитися красою лагун. Це масло здатне зволожити навіть саму суху шкіру. Якщо вас турбують сухі руки, тоді змастіть маслом руки на ніч і одягніть рукавички з бавовни.

Якщо хочете насолодитися заспокійливим і ароматним купанням, тоді додайте у ванну з водою невелику жменю масла Моною де Таїті. Воно швидко розчиниться у воді і почне доглядати за вашою шкірою.

Щоб підсилити і утримати засмага на своєму тілі, після прийняття сонячних ванн, змастіть тіло маслом Моною.

Застосування!

Масло Моною де Таїті, як правило, знаходиться у твердій формі. Для використання, щоб воно стало рідким, його слід нагрівати в руках невеликими шматочками або ж потримати пухирець масла під потоком гарячої води.

Пам'ятайте, що не можна розігрівати масло в мікрохвильовій печі, інакше мікрохвильові хвилі знищать всі корисні і виняткові властивості Моною.

  • в гелі для душу, піни для ванн і шампуні масло Моною варто додавати не менше 0,3%.
  • щоб прийняти ванну, додають 1-2 столові ложки олії.
  • для декоративної косметики (помада) використовують не менше 1%.

Зберігати масло Моною де Таїті слід в прохолодному темному місці, можна і в холодильнику.

{/LikeAndRead}